OVER

WIE IS STEELMYWOOD? 

Hoi! Ik ben Els en ik ontwerper en maker van alle producten van steelmywood. Naast Industrieel Ontwerper en meubelmaker ben ik ook docent duurzaamheid en techniek in het MBO onderwijs. In mijn vrije uren ben ik veel te vinden in mijn werkplaats in Zwolle. Duurzaam ondernemen en produceren is de drijfveer achter het bestaan van steelmywood. Zo gebruik ik duurzaam lokaal eikenhout en gerecycled staal voor de frames en hergebruik ik tijdens de productie alle afvalstromen daar waar mogelijk. Zo maak ik vaak producten uit 'afvalmateriaal' zoals bijv. lasdraadrollen die over blijven na het laswerk van de frames. Afval is geen afval als je er op een ander manier naar kijkt. Steelmywood is mijn grootste hobby en samen met Teun maak ik met plezier alle bestellingen met de hand voor iedere klant. 

HOE BEGON HET?

Terug naar de zomer van 2016...
Ik ben steelmywood begonnen in mijn studententijd omdat ik mij in de zomer van 2016 erg verveelde en mijn studentenkamer toentertijd graag wat anders wilde inrichten.
Eigenlijk had ik mijn zinnen gezet op een Tomado wandrek, maar in die tijd als student groeit het geld je niet op de rug dus zat dit er ook tweedehands niet aan. Ik besloot het zelf te maken in het metaalbewerkingsbedrijf van mijn vader.. Na een middag gestuntel had ik twee mooie rekjes die meegingen in een grote tas met de trein naar Zwolle. Met een lamme arm van het tillen kwam ik aan op mijn kamer om er vervolgens achter te komen dat de boeken die ik erop wilde zetten er net niet goed op pasten. Zonder enige verwachting besloot ik de rekken maar op marktplaats te zetten met in de tekst 'dat ze voor een kratje bier opgehaald mochten worden' . De volgende dag werd ik wakker en zag ik tot mijn grote verbazing dat er veel biedingen waren geweest op de rekken. Uiteindelijk werd het een dag later al opgehaald voor zelfs meer dan één kratje bier. Een teamgenoot uit mijn volleybalteam had gezien dat ik de rekjes te koop had en vroeg of ik soortgelijk ontwerp voor haar wilde maken, tuurlijk! Het balletje begon te rollen en er kwamen meer familie en vrienden om iets te laten maken, na een tijdje zegde ik mijn bijbaan op en vond ik een passende bedrijfsnaam!

WAAR KOMT DE NAAM STEELMYWOOD VANDAAN?

De eerste producten die ik maakte, waren van het hout gemaakt dat een restant was van de gebouwde schuren om ons huis in het Achterhoekse Laren en was eigenlijk van mijn vader. Omdat ik het erg zonde vond dat het hout daar maar lag te liggen, besloot ik de rekken er van te maken om de houtwormen te slim af te zijn. Het hout is dus eigenlijk 'gestolen' van mijn vader. Toen mijn vriend vroeg hoe ik mijn bedrijf wilde gaan noemen, hoefde ik niet lang na te denken en floepte er al gauw steelmywood uit! De producten die ik maak zijn van staal en hout en met de oorsprong van mijn eerste hout, kon ik een pakkende woordspeling maken.

Heb je gave ideeën voor steelmywood of wil je samenwerken? Neem contact met mij op via het contactformulier of els@steelmywood.nl

Volg steelmywood op Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

VOORWAARDEN

Wanneer je een bestelling plaatst wordt je gevraagd akkoord te gaan met onze voorwaarden

http://www.facebook.com/steelmywood
http://www.instagram.com/steelmywood

het verhaal van steelmywood, het verhaal van steelmywood

http://www.facebook.com/steelmywood
http://www.instagram.com/steelmywood

het verhaal van steelmywood, het verhaal van steelmywood