OVER

WIE IS STEELMYWOOD? 

Hoi! Ik ben Els en ik bedenk, ontwerp en maak alle producten zelf. Inmiddels ben ik 23 lentes jong en in juni 2018 afgestudeerd als Industrieel Ontwerper. Ik ben afgestudeerd in duurzaamheid en ook in steelmywood is dat terug te vinden, ik gebruik lokaal eikenhout en gerecycled staal dat allemaal wordt bewerkt in een energie neutrale werkplaats. Zoveel mogelijk materialen probeer ik te recyclen, zo maak ik ook voor mijzelf vaak producten uit afvalmateriaal zoals bijv. lasdraadrollen die over blijven tijdens de productie van meubels. Afval is geen afval als je er op een ander manier naar kijkt. Steelmywood is mijn grootste hobby, daarnaast ben ik nog docent in de techniek. 

HOE BEGON HET?

Ik ben steelmywood begonnen omdat ik mij in de zomer van 2016 erg verveelde en mijn studentenkamer toentertijd graag wat anders wilde inrichten. Eigenlijk wilde ik een Tomado wandrek aan de muur maar goed als student groeit het geld je niet op de rug dus zat dit er ook tweedehands niet aan, ik besloot het zelf te maken in het metaalbewerkingsbedrijf van mijn vader.. Na een middag gestuntel had ik twee mooie rekjes die meegingen in een grote tas met de trein naar Zwolle. Met een lamme arm van het tillen kwam ik aan op mijn kamer om er vervolgens achter te komen dat de boeken die ik erop wilde zetten er net niet goed oppaste. Ik besloot de rekken maar op marktplaats te zetten met in de tekst 'dat ze voor een kratje bier opgehaald mochten worden' , de volgende dag werd ik wakker en zag ik tot mijn grote verbazing dat er veel biedingen waren geweest op de rekken. Uiteindelijk werd het een dag later al opgehaald voor een stuk meer dan één kratje bier. Een teamgenoot uit mijn volleybalteam had gezien dat ik de rekjes te koop had en vroeg of ik soortgelijk ontwerp voor haar wilde maken, tuurlijk! Het balletje begon te rollen en er kwamen meer familie en vrienden om iets te laten maken, na een tijdje zei ik mijn bijbaan op en vond ik een passende bedrijfsnaam!

WAAR KOMT DE NAAM STEELMYWOOD VANDAAN?

De eerste producten die ik maakte, waren van het hout gemaakt dat een restant was van de gebouwde schuren om ons huis in Laren Gld en was eigenlijk van mijn vader. Omdat ik het erg zonde vond dat het hout daar maar lag te liggen, besloot ik de rekken er van te maken om de houtwormen te slim af te zijn. Het hout heb ik dus eigenlijk 'gestolen' van mijn vader. Toen mijn vriend vroeg hoe ik mijn bedrijf wilde gaan noemen, hoefde ik niet lang na te denken en floepte er al gauw steelmywood uit! De producten die ik maak zijn van staal en hout en met de oorsprong van mijn eerste hout, kon ik een pakkende woordspeling maken.

Heb je gave ideeën voor steelmywood of wil je samenwerken? Neem contact met mij op via het contactformulier of els@steelmywood.nl

Volg steelmywood op Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

VOORWAARDEN

Wanneer je een bestelling plaatst wordt je gevraagd akkoord te gaan met onze voorwaarden

http://www.facebook.com/steelmywood
http://www.instagram.com/steelmywood

het verhaal van steelmywood, het verhaal van steelmywood

http://www.facebook.com/steelmywood
http://www.instagram.com/steelmywood

het verhaal van steelmywood, het verhaal van steelmywood